Administrarea la nivelul canalului anal de Unguente Specifice
Cum se procedeaza?
Dupa fiecare scaun precum si seara la culcare (indiferent daca ati avut sau nu scaun) se face o baie calda la sezut. Daca se foloseste o infuzie slaba de musetel sau pelin este chiar mai bine. Apoi se introduce intraanal, cu blandete, primul unguent. Unguentul se introduce minim 3 cm intraanal,repetat. Primul unguent se administraza 5-7 zile. Ulterior, medicul chirug de la Klinikum Medical Center, stabileste daca se poate trece la Unguentul urmator (ce asigura vindecarea).
Doare?
Deloc, daca manevrele de administrare a unguentelor se fac cu blandete. Se foloseste pulpa degetului. Unghia trebuie sa nu fie proeminenta. Baia prealabila la sezut este obligatorie ( asigura nu numai igiena ci si o anumita relaxare sfincteriana).
Cate vizite la doctor sunt necesare?
Depinde de vechimea fisurii anale. In medie 4-7 vizite, cuprinzand si verificarea finala, cand este necesara o videoanoscopie doveditoare, care evidentiaza si hemoroizii patologici ce au favorizat aparitia fisurii anale. Urmeaza vizitele necesare tratamentului bolii hemoroidate.
Poate reapare fisura anala?
Rareori, daca persista obiceiurile de viata care determina constipatie cronica sau diaree. Cauzalitatea este frecvent identica cu cea a bolii hemoroidale. Sfaturi pentru evitarea reaparitiei bolii hemoroidale.
Mai sunt si alte sugestii de tratament?
Ca experti in proctologie, la Klinikum Medical Center se efectueaza mii de proceduri proctologice. Recomandam, in rarele cazuri de rezistenta la tratament, cauterizarea traiectului fisurar cu sfincterotomie interna.